Com funcionem

En aquesta secció trobaràs tota la informació rellevant sobre Les Garrofes i el seu funcionament.

Les Garrofes és un espai per a un petit grup d'infants d'entre 3 i 6 anys, amb una ràtio de 6 a 8 infants per acompanyant per al curs 2023-2024. En algunes ocasions, també podem acceptar infants nascuts el 2022, per la qual cosa us animem a contactar-nos per a més informació.

Horari i el calendari

L'horari és de 9:00h a 14:00h, amb la possibilitat d'avaluar casos particulars per a la conciliació familiar. Aquest horari està dissenyat per a cobrir les necessitats de descans dels infants. Les Garrofes segueix el calendari escolar aprovat pel Consell Escolar del Masnou, amb activitats de setembre a juny, de dilluns a divendres, respectant els festius locals, les vacances nadalenques i la setmana santa. El proper curs 2023-2024 començarà el 9 de setembre de 2023 i finalitzarà el 20 de juny de 2025.

Estem treballant per oferir el casal d'estiu per al mes de juliol de 2025. Us informarem amb antelació sobre aquesta possibilitat.

On està Les Garrofes?

Es troba al Masnou (El Maresme), a 20km al nord de Barcelona, a la casa familiar de la Mireia, la promotora i líder del projecte. La seva família ofereix part de la casa i el jardí per a desenvolupar les activitats diàries de Les Garrofes. Hem equipat els espais amb tot el necessari perquè els infants puguin jugar, investigar, moure's i desenvolupar-se segons el seu ritme vital.

La casa de Les Garrofes està situada a prop del centre del Masnou, davant del Parc Vallmora (un lloc espectacular per a les nostres sortides!), a prop de la Biblioteca Municipal i el Mercat. També és un lloc fàcil d'aparcar i accedir, amb una parada d'autobús urbà molt a prop.

Hora de dinar


Cada família ha de portar el dinar dels seus fills/es en una carmenyola tèrmica serà a les 12:00h. Hi haurà temps suficient per menjar tranquil·lament, seguit d'un moment de repòs. 

Adaptació o vinculació

A Les Garrofes, creiem que és fonamental proporcionar llum i consciència en un procés tan important com és l'adaptació. Preferim parlar de vinculació, i de crear un vincle entre acompanyants i infants, basat en l'amor, el respecte i l'autenticitat. Aquest vincle requereix un temps per desenvolupar-se.

El procés de vinculació es realitzarà al ritme de cada infant i cada família. La família ha de sentir que forma part activa de l'espai educatiu, compartint amb la comunitat educativa. Els acompanyants també hauran de participar en les diferents experiències d'aprenentatge per establir aquest vincle amb cada nen i nena. Això permetrà crear un vincle segur, basat en la confiança i l'amor.

Abordarem cada cas de manera personalitzada i estarem disponibles per respondre a preguntes i dubtes que pugueu tenir. Som conscients del moment important que està vivint la vostra família, i per això ens comprometem a caminar junts en aquesta etapa.


Quota mensual, matrícula i quota de material

A l'economia familiar, és important conèixer l'aportació mensual que suposa la participació en Les Garrofes. Com que volem ser transparents, explicarem en detall com funciona el nostre sistema econòmic quan ens visiteu. Per a nosaltres, és important cuidar de tots els aspectes d'aquesta relació entre infants, famílies i acompanyants.